Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ontvoerde verpleegkundige vrijgelaten

De Nederlandse verpleegkundige die in september in Ethiopië werd ontvoerd door Somalische rebellen is weer vrijgelaten.

Verpleegkundige Willem Sools (27) werkte in de Ethiopische regio Ogaden, vlakbij de grens met Somalië. Hij werkte daar voor de Franse hulporganisatie Médecins du Monde. In september vorig jaar werd hij ontvoerd door Somalische rebellen.

Veilige plek
Volgens een woordvoerster is nog niets bekend over de gezondheid van Sools. 'Hij is nu in ieder geval op een veilige plek. Er kan eigenlijk niet zoveel meer fout gaan', aldus de woordvoerster. Wanneer hij wordt herenigd met zijn familie is ook nog niet  bekend.

Losgeld
De rebellen eisten 3 miljoen dollar losgeld voor de vrijlating van de verpleegkundige en een Japanse vrouw, die gelijktijdig met Sools ontvoerd werd. Het is nog niet duidelijk of de hulporganisatie of de Nederlandse regering het losgeld heeft betaald.

Rebellen
De afgelopen jaren zijn tienduizenden hulpverleners in Ethiopië door rebellen ontvoerd. Van hen zitten nog velen vast.

Eindhovens Dagblad

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.