Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Geriatrie-afdeling leeg na vleermuizenplaag

Een afdeling voor 24 demente ouderen in verpleeghuis Kalorama te Beek ondergaat  momenteel een grondige opknapbeurt nadat vleermuizen er vorige maand flink huis hielden. Dat meldt de Gelderlander.

De vleermuizenplaag in het Gelderse verpleeghuis zorgde ervoor dat 24 demente ouderen noodgedwongen hun afdeling moesten verlaten. De diertjes zijn in de bosrijke omgeving van Kalorama beslist geen zeldzaamheid, maar dan wel buiten in plaats van binnen. In augustus werden de vleermuizen echter opeens binnen gesignaleerd. Bewoners en medewerkers zagen ze steeds vaker vliegen.

Personeelslid aangevallen
'Ze kwamen overal vandaan', zegt directeur Pieter Kuiper in de Gelderlander. 'Ik kreeg zelfs een melding dat er eentje uit een plafondlamp kwam vliegen.' Nadat een personeelslid 's nachts door een vleermuis werd aangevallen en gebeten, besloot de directie tot drastische maatregelen. De bewoners werden naar een leegstaande vleugel verhuisd. Omdat vleermuizen in Nederland tot de beschermde diersoorten behoren, is die operatie in overleg met natuurorganisaties uitgevoerd. Kuiper: 'Er is echt geen vleermuizengezinnetje vermoord.'

Door: redactie Nursing
de Gelderlander

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.