Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

NKI-AVL opent leerwerkplaats voor studenten verpleegkunde

Het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) opent dinsdag 24 november een leerwerkplaats op een van de chirurgische verpleegafdelingen. Dit moet het tekort aan stageplaatsen voor verpleegkundigen binnen de regio Amsterdam helpen oplossen.
NKI-AVL opent leerwerkplaats voor studenten verpleegkunde

Volgens prognoses zal het tekort aan goede stageplaatsen voor verpleegkundigen op niveau 4 en 5 toenemen. Het NKI-AVL ziet het opleiden als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de onderwijsinstellingen en leerbedrijven.

Stageplaatsen voor studenten mbo-v én hbo-v
In samenwerking met het ROC-ASA (MBO-V) en hogeschool INHOLLAND (HBO-V) zijn 18 stageplaatsen per jaar gecreëerd op een verpleegafdeling met de specialismen gynaecologie, maag/darmchirurgie en urologie. Twaalf studenten verplegen volgens een zelf samengesteld dienstrooster acht patiënten en worden daarbij gecoacht door ervaren oncologieverpleegkundigen.

Leerwerkplaats voor brede groep verpleegkundestudenten
De leerwerkplaats is een afgebakende unit waar patiënten met laag- tot complexe zorg worden verpleegd. Het verpleegniveau is vergelijkbaar met de complexiteit in een regulier ziekenhuis. Op deze wijze kan het NKI-AVL  een breder kader binnen de beroepsopleidingen bedienen en niet, zoals voorheen, alleen HBO-V en afgestudeerde verpleegkundigen die de specialistische opleiding tot oncologieverpleegkunde volgen.
Op geregelde tijdstippen komen begeleiders van het ROC ASA en INHOLLAND naar de werkplek waar lessen worden gegeven die aansluiten bij de praktijk.

Door: redactie Nursing
NKI-AVL

Redactie Nursing.nl

2 reacties

  • no-profile-image

    Thirza Koster

    op dit moment is dat nog niet mogelijk maar bij interesse kun je contact opnemen met Thirza Koster teamleider 6e etage tel 020-5122600

  • no-profile-image

    Evelien

    Wouw.. ik zou ook heel graag stagelopen in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Zou het ook mogelijk zijn om via een andere Hogeschool binnen te komen?

Of registreer je om te kunnen reageren.