Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Prijs voor directeur Florence Nightingale Instituut

Directeur Nannie Wiegman van het Florence Nightingale Instituut is voorgedragen voor de A.H. Martens van Sevenhoven-prijs.

Op 24 november ontvangt zij in Zetten de bijbehorende penning uit handen van baron Van Verschuer, voorzitter van de Stichting A.H. Martens van Sevenhoven. De prijs wordt beurtelings toegekend aan personen die zich verdienste­lijk hebben gemaakt op het terrein van archieven en onderzoek, musea of archeologie.

Nannie Wiegman (1950) zet zich in om de geschiedenis van de verplegenden en verzorgen­den levend te houden. Wiegman is verpleegkundige en historicus en sinds 1997 oprichter en directeur van het Florence Nightingale Instituut (voorheen het Nationaal Museum voor Verpleging en Verzorging).

Museum
Het Florence Nightingale Instituut onderzoekt, verzamelt en draagt kennis uit over de geschiedenis van de verpleegkundige en verzorgende beroepen.


Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.