Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verkeerd geïnjecteerde patiënt overlijdt

Een van de senioren van verpleeghuis Amaris Theodotion die vorige week donderdag per ongeluk insuline geïnjecteerd kreeg in plaats van het Mexicaanse griepvaccin, is zondag overleden.
Verkeerd geïnjecteerde patiënt overlijdt

Dat heeft het verpleeghuis maandag bekendgemaakt. Of de bewoner is overleden aan de gevolgen van de verkeerde injectie kon een woordvoerder van het verpleeghuis niet zeggen.

Onderzoek OM
Elf bewoners van het verpleeghuis kregen per ongeluk een verkeerde injectie toegediend. Ze werden allemaal in het ziekenhuis opgenomen. Tien bewoners zijn inmiddels weer teruggekeerd in Theodotion. Het verpleeghuis laat weten het incident zeer te betreuren.


Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

11 reacties

 • no-profile-image

  Loes

  Kijk maar voor informatie op www.verontrustemoeders.nlen werkgroep wijwordenwakker.org.zoek maar informatie op overhet onderzoeksrapportairforce2025waarin dit virus al in 1996 werd voorzien

 • no-profile-image

  J de Loor

  Een goede webbeheerder haalt gevaarlijke, niet-relevante,of schofferende links en mails van de site. Zou dat ook het geval kunnen zijn bij die Mexicaanse griepvaccinatie-informatie? Wat ik zie is dat mensen zonder enige aantoonbare deskundigheid gaan roepen dat het 'gevaarlijk' is, en ik denk dat at pas echt gevaarlijk is...
  Het is een drama dat die patient in het verpleegtehuis een verkeerde injectie heeft gegeven. Zowel de familie als de uitvoerende hulpverlener voelt zich hierover heel naar, denk ik. Goed onderzoek naar hoe dat zo heeft kunnen lopen is heel belangrijk, en wordt beter gediend met kritische vragen dan met indianenverhalen.

 • no-profile-image

  ann

 • no-profile-image

  ann

  Johanna,
  Ik ben eens gaan zien op www.griepvaccin.com
  Normaal was daar een pdf te lezen.
  Heb brief van die familie niet kunnen lezen, niet meer weer te vinden op het net. Verwijderd of wat, raar!

 • no-profile-image

  Patricia

  Ook ik ben gaan kijken op de site van www.griepvaccin.com. En heel veel linken die informatie geven, zijn gewist. Veelal kom je terug bij de oorspronkelijke pagina, of hij geeft een foutmelding.
  Erg vreemd. Het geeft toch het gevoel dat er iets met het vaccin aan de hand is. Ik heb me dan ook niet laten enten.
  Ik zoek geregeld op internet. Zo heb ik laatst nog eens gekeken hoe het nu zat met dat 16 jarige meisje dat zou zijn overleden aan de m-griep. Het bericht wordt breeduit naar buiten gebracht dat ze het zou hebben, maar dat het nog wel onderzocht moest worden. Na onderzoek blijkt ze daar niet aan overleden te zijn, maar heeft iemand van jullie dat ergens gelezen?!? Ik heb echt goed moeten zoeken op internet.
  En dat insuline verhaal, vind ik ook erg vreemd. Er zouden 2 verpleegkundigen bij betrokken zijn. 2 die controleren! De insuline-flesjes die ik ken, lijken totaal niet op die van de m-griep. Bovendien is de vloeistof melkwit, ik ken geen insuline die er zo uit ziet. Nu ken ik niet alle soorten, maar wel de meest gangbare. En terecht meld iemand op die site, dat er 11 entingen zijn gedaan met insuline, terwijl er maar 10 entingen in het m-griep vaccin zitten. Bovendien merkt iemand op dat het in de media is gebracht, alsof deze bejaarden in een shock zouden zijn geraakt. Terwijl het toch een hypo zou moeten zijn. Er wordt gemeld dat alle 11 bejaarden diezelfde dag weer naar huis zijn gegaan. Maar ten tijde van dat bericht ligt er nog 1 iemannd in het ziekenhuis en die persoon is overleden.
  Ik heb het idee, dat er bewust zaken uit de media worden gehouden. Om op deze manier maar zoveel mogelijk mensen een enting op te dringen. Vraag me af of Balkenende zichzelf en zijn gezin laat enten.
  Ik weet in ieder geval wel, dat deze hele affaire mij een nare bijsmaak geeft. Dus die enting gaat mijn deur voorbij.

 • no-profile-image

  johanna

  lees eens op www.griepvaccin.com daar staat een stuk van een van de kinderen van deze patient,dan ben je er niet zo zeker meer van of het nou een doofpotaffairre is of dat het echt om insuline is gegaan,Je moet wel een stukje naar beneden scrollen.

 • no-profile-image

  Mvr.de Vos

  altijd al spijt gehad dat mijn Ma in 1 verzorgingshuis is gekomen.
  Heb wel medicatie op de grond gevonden bij de kast waar med. uit werden gehaald.
  Ook door reaktie van mezelf wel voor gekomen " Mijn Ma krijgt toch meer tabletten? "
  dan werd er gezegd "Goed van u dat is waar, ik zal de andere even halen"

 • no-profile-image

  brigitte

  Onvoorstelbaar dat dit heeft kunnen gebeuren.
  Ik weet wel nadat ik 6 jaar in het verpleeghuis heb gewerkt dat er niet altijd even zorgvuldig met de medictiedistributie wordt omgegaan, maar dit is wel zeer heftig!!!

 • no-profile-image

  Monique

  Ik ben ook zeer benieuwd hoe dit fout heeft kunnen gaan. Ik ben zelf ziekenverzorgende en dit is zo'n grove fout (door twee personen!), ik begrijp hier werkelijk niets van.
  In het verpleeghuis waar ik werk gebruiken we trouwens al jaren novopennen om insuline mee te injecteren. Dus dat ze daar nog flaconnetjes insuline hebben lijkt me enigszins ouderwets.
  Ben heel benieuwd naar het hoe & wat.

 • no-profile-image

  Audry

  Ik ben het helemaal met Ingrid eens... Ik snap niet hoe dit fout heb kunnen gaan...

 • no-profile-image

  ingrid

  Als verpleegkundige met ervaring in o.a ziekenhuis, verpleeghuis en huisartsenpraktijk komt er maar één vraag naar boven, hoe is een dergelijke verwisseling in vredesnaam mogelijk. De term incident vind ik volkomen misplaatst.

Of registreer je om te kunnen reageren.