Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundigen krijgen eigen 'Medische staf'

In het Flevoziekenhuis is gisteren een Verpleegkundige Staf geïnstalleerd. Met deze vereniging willen de verpleegkundigen zich als grootste beroepsgroep profileren en professionaliseren.

Het Flevoziekenhuis is een van de eerste ziekenhuizen met een vereniging verpleegkundige staf. Deze heeft dezelfde status en functie als de Medische Staf, namelijk het delen van kennis en kunde, het pakken van kansen en een actieve bijdrage leveren aan het totale zorgbeleid.

Het dagelijks bestuur van de Verpleegkundige Staf overlegt maandelijks met de Raad van Bestuur en Medische Staf.

Flevoziekenhuis
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ad Hordijk

    Eindelijk een ziekenhuis die de verpleegkundige beroepsgroep weer eens serieus neemt, door een "Verpleegkundige Staf" te installeren,zonder managers die bijv. bij V@D vandaan komen en dan komen vertellen hoe het in een ziekenhuis moet gaan, financieel gezien, de psycho-sociale kant voor de patiënt lijkt dan vaak minder belangrijk te zijn, als de cijfers maar kloppen!

Of registreer je om te kunnen reageren.