Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

IC-patiënten wijzen pijn aan op 'toetsenbord'

De 96 Nederlandse intensive care-afdelingen worden uitgerust met een apparaat waarmee patiënten gemakkelijker zelf kunnen aangeven wat ze mankeert.

Met het toetsenbord, voorzien van knoppen en logo's, is het zonder veel moeite mogelijk duidelijk te maken of patiënten dorst hebben of pijn, en wáár exact. Ook bevat het bord verschillende gezichtsuitdrukkingen, waarmee patiënten kunnen aangeven hoe erg de pijn is.

Introductieapparaat
Geneesmiddelenfabrikant AstraZeneca heeft dit woensdag gemeld op de Nederlandse Intensivistendagen. Het bedrijf introduceerde het apparaat een jaar geleden in de Verenigde Staten. Daar zijn de ervaringen met het speciale toetsenbord volgens het bedrijf bijzonder positief.


Door: redactie Nursing 

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.