Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Minder vitamine A voor oudere vrouwen'

Vrouwen kunnen na hun menopauze beter minder vitamine A innemen dan anderen. Dat helpt botbreuken en osteoporose voorkomen.
'Minder vitamine A voor oudere vrouwen'

Dat meldt het EU-agentschap voor veilige voeding EFSA. Vitamine A zit vooral in leverproducten, vitaminepillen, maar ook in zuivelproducten. Het EU-agentschap was om advies gevraagd door de Europese Commissie, nadat Franse en Britse studies waren verschenen over een overdaad aan vitamine A. Inderdaad blijkt een deel van de Europeanen hiervan meer binnen te krijgen dan de limiet.

Diervoer
Het EU-agentschap raadt de Europese Commissie daarom aan om de limieten voor vitamine A in diervoer te verlagen. Als varkens, runderen en kippen minder vitamine A binnenkrijgen, voorkomt dat te hoge doses voor mensen. De dieren zelf hebben geen nadeel van minder vitamine A in hun voer.


Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.