Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuwe behandeling voor klotsende oksels

Nieuwe behandeling voor klotsende oksels

Wie last heeft van overmatig zweten (Hyperhidrosis) kan zich daarvoor nu laten behandelen. Met een nieuwe cosmetische techniek, Laser Sweat Ablation, kunnen deze mensen met overmatig zwetende oksels definitief van hun probleem afkomen. Door de zweetklieren in de armholtes met laserstralen weg te branden zijn zweetvrije oksels levenslang gegarandeerd. Wel blijven er - zeer kleine - littekens achter.

Botox
De van oorsprong Braziliaanse operatiemethode, werd onlangs door de Britse chirurg Mark Whiteley in Engeland geïntroduceerd. Voor mensen met zweetproblemen onder de oksels waren voorheen maar twee oplossingen: injecties met Botox en een operatie waarbij de zenuwen naar de zweetklieren werden doorgesneden. Een zware ingreep onder volledige narcose die behoorlijke littekens op de borst nalaat.

Gedragstherapie
Hoewel behandelde patiënten zich enthousiast tonen, zijn er ook kritische geluiden over de nieuwe behandeling. Experts zijn bang dat sommige patiënten nu tot chirurgische behandeling overgaan terwijl ze eigenlijk gedragstherapie nodig hebben. In sommige gevallen wordt overmatig zweten veroorzaakt door extreme zenuwachtigheid of psychische problemen. Een ander nadeel is dat operaties in de armholte dikwijls leiden tot complicaties vanwege het hoge risico op infecties.

Kliniekoverzicht.nl
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.