Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Thuiszorg: 'Borstvoeding goed bij recessie'

Volgens Thuiszorg De Zellingen in Capelle aan den IJssel is borstvoeding goed in tijden van recessie. 'Moedermelk is goedkoop en goed voor het milieu. Het is 'groene' melk. En dan hebben we het niet eens over de gezondheidsvoordelen.'

Deze uitspraak tekende het AD op uit de mond van stafarts Els de Natris van de thuiszorgorganisatie. Thuiszorg De Zellingen hield gisteren een mini-symposium over het onderwerp borstvoeding.

Borstvoedingscertificaat
Aanleiding was het behalen van een 'borstvoedingscertificaat', een soort keurmerk dat de thuiszorginstelling in de wacht heeft gesleept. Een landelijke stichting testte de kennis van de medewerkers en hield ook een tevredenheidsonderzoek onder jonge vaders en moeders. Voor deze toets slaagde Thuiszorg De Zellingen met glans.

AD
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

10 reacties

 • no-profile-image

  Bouquineuse

  Ik ben ook een voorstander van borstvoeding. Maar ik betwijfel dat het goedkoper is. Wat dacht je van al die extra boterhammen etc. die de moeder moet eten? Ik spreek uit ervaring!

 • no-profile-image

  Eva

  Het is niet nieuw dat velen kritisch staan tegenover borstvoeding, maar de stelling van Thuiszorg De Zellingen is zeker niet nieuw. In 2000 werden door de Verenigde Naties de 'Millenium Development Goals' opgesteld. Daarin wordt borstvoeding aangeduid als één van de manieren om armoede en honger te bestrijden (goal 1). In Capelle aan den Ijssel staan ze dus niet alleen...

 • no-profile-image

  monique

  Borstvoeding is leuk als het lukt! En is leuk als je kindje het er goed op doet, Maar het wordt minder leuk als je kind om het uur komt om te drinken, of als allerlei kwaaltjes krijgt, of als je borstvoeding terug loopt omdat jij weer ergens medicijnen voor nodig hebt. Geloof me dan is het niet grappig meer hoor!!! en kolven en dan met de fles geven houd je even vol maar ook geen maanden!! Borstvoeding is leuk maar moet wel leuk blijven geen must!

 • no-profile-image

  berber

  nee simone
  het kost een moeder geen 2 uur tijd, die tijd mag ze hebben.heeft ze recht op

 • no-profile-image

  greetje

  Borstvoeding is niet alleen in de recessie de beste,maar altijd en vooral in deze gehaaste tijd ontspan je even,neem lekker de tijd voor je baby.
  Ook voor contact moeder baby belangrijk.
  Verder heeft borstvoeding veel voordelen,maar fles is soms een goed alternatief.

 • no-profile-image

  Elisabeth

  Veel moeders kolven makkelijker met de hand (dus echt met de vingers!) ipv een kolfapparaat. En bepathen is ook niet nodig want een druppel moedermelk op de tepel smeren is effectiever. En ook flesjes maken en geven kost tijd, alleen dit kan je makkelijker uitbesteden. BV-bh is ook echt niet nodig hoor. En je hebt geen bewaarbakjes nodig, mocht je afkolven dan zijn goedkope ijsklontzakjes inderdaad favoriet.
  En dan alle voordelen van BV... teveel om op te noemen!
  Vanaf 11 maanden is je BV zeker stabiel en ik heb dus vanaf 9 maanden al niet meer afgekolfd zonder problemen. Mijn zoontje is nu 2 jaar en 3 maanden en krijgt, wanneer ik thuis ben, 's ochtends en 's avonds nog een keer BV. Maar o wat was ik vooral blij dat ik BV gaf wanneer hij is ziek was, of pijn zijn gebit had.
  Ik ben een hele grote voorstander van BV en hoop dat er in de toekomst geen enkele moeder meer is die zich schaamt om BV te geven.

 • no-profile-image

  Leonie

  Door mijn persoonlijke situatie klopt dit bericht wel, ik heb alles op alles gezet om door te gaan met borstvoeden (heb alle kwalen gehad en alles overwonnen), want ja het is goedkoop en ik kon gebruik maken van de dubbele-kolfapparaat van het werk. Dus praktisch en goedkoop! Bewaarbakjes, zijn gewoon ijsklontjeszakjes, trouwens in mijn geval.

 • no-profile-image

  Broeder

  Ik kan niet anders dat dit complete onzin vinden, borstvoeding is belangrijk en als het lukt zeker iedereen aan te raden. Echter dit staat volledig los van een recessie, ik vind dit naar mijn bescheiden mening echt veel te ver gezocht.

 • no-profile-image

  Simone

  Moedermelk is goedkoop maar alle kolfspullen, bewaarbakjes, tubes Bepanthem, kompressen, bv-bh's enz enz zijn erg duur!
  Bovendien kost het ook zo'n 2 uur werktijd per dag voor de werkende borstvoedende moeder!

 • no-profile-image

  Astrid

  Ik ben echt een voorstander van borstvoeding. Ik heb mijn dochter van 2, zeker 8 maanden borst gevoed. Maar of het echt goed is voor recessie heb ik mijn twijfels over. Volgens mij moeten we juist geld uitgeven om de economie te blijven stimuleren...
  En ik denk dat dit ook iets is tegen het zere been van al die hard proberen de moeders die koste wat het kost willen borstvoeden maar die het niet lukt!
  Voor die moeders: Laat je niet gek maken hoor!

Of registreer je om te kunnen reageren.