Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundigen vinden instellingen vies

Meer dan 60% van de bezoekers op Nursing.nl vindt de eigen instelling vies. Dat blijkt uit een poll op Nursing.nl.
Verpleegkundigen vinden instellingen vies

Zo zegt verpleegkundige Gerrie: 'Met name de schoonheid van de patiëntenkamers laat veel te wensen over. Een groot stofnest aan het plafond en de onderkant van de bedden. Al wel verschillende malen aangegeven bij leidinggevenden.'

Bloedresten
De poll werd online gezet naar aanleiding van de beelden die ZEMBLA vorige week zondag uitzond. Daarop was te zien hoe strenge schoonmaakregels in ziekenhuizen veelvuldig worden overtreden. Zo worden kamers met MRSA besmette patiënten niet goed schoongemaakt, worden bloedresten op operatiekamers niet gedesinfecteerd, net als apparatuur op de operatiekamers.

Schoonmaakdiva
Na de uitzending troffen de ziekenhuizen die in beeld kwamen onmiddelijk maatregelen om de schoonmaak te verbeteren. In het Harderwijkse St. Jansdal Ziekenhuis komen extra controles op naleving van protocollen, bijscholing en toetsing voor het schoonmaakpersoneel. Bij het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft werd 'schoonmaakdiva' Marja Middeldorp ingeschakeld als reactie op de Zembla-uitzending.

Redelijk
62% van de ruim 200 stemmers op Nursing.nl geeft aan dat er bij zijn of haar instelling slecht wordt schoongemaakt. 34% geeft aan dat het redelijk schoon is, maar dat er zeker ruimte is voor verbetering. Slechts 4% van de bezoekers geeft aan dat er bij zijn/haar instelling goed wordt schoongemaakt.


Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

6 reacties

 • no-profile-image

  Marian

  In ons ziekenhuis wordt ook slecht schoongemaakt . In de weekenden maak ik dan zelf het toilet en wastafel schoon voordat de nieuwe opname komt. Soms komt de schoonmaakdienst pas in de middag de kamers doen vanwege personeelsgebrek. Dus na 30 uur!!!

 • no-profile-image

  peter flinterman

  Ja mensen

  Het isd allemaal een geld kwestie


  Zo langzamerhand wordt Nl een ------- land
  Met dank aan het CDA

 • no-profile-image

  SheliaLeblanc

  Various people in the world receive the business loans in different banks, because this is comfortable.

 • no-profile-image

  Elsbeth

  Herkenbaar, ook in ons ziekenhuis wordt slecht schoongemaakt. Soms zie je de bloeddruppels van een week geleden nog. Meestal wordt er niet gedweild, maar alleen 'geveegd'. Bezuinigingen... waardeloos.

 • no-profile-image

  Michelle De Mulder

  Ondanks veelvuldige meldingen bij leidinggevende dat kamers, badkamers, bedden en nachtkastjes niet goed schoon gemaakt worden, zie ik helaas weinig veranderen op de werkvloer. Regelmatig schaam ik me als ik een patiënt naar het WC begeleid en merk dat zowel de pot als de vloer onder de ontlasting/bloed/urine zit. Ook de vloer in een ziekenhuis wordt vaak gewoon met een droog doekje schoongemaakt terwijl er regelmatig lichaamsvloeistoffen op worden "gemorst". Schrijnend.

 • no-profile-image

  paula mourik

  Ik heb al jaren terug eens voorgesteld of het mogelijk was disposable alcohol houdende doekjes op de toiletten neer te leggen, Zelfs bij een warenhuis wordt beter schoongemaakt, daar zit er soms de gehele dag iemand om na elk toiletbezoek de bril te reinigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.