Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Sterftecijfers ziekenhuizen 2010 openbaar'

Minister Ab Klink van Volksgezondheid is voorstander van het openbaar maken van sterftecijfgers in ziekenhuizen. In 2010 gebeurt dat mogelijk al.

Tot nu toe zei Klink dat de bestaande cijfers nog niet geschikt zijn om ziekenhuizen te kunnen vergelijken als het gaat om het overlijden van hun patiënten. Daarom houden de meeste ziekenhuizen de cijfers nu nog voor zichzelf om te kijken hoe goed ze het doen. Zeven ziekenhuizen maken de scores al wel bekend.

Conclusies afwachten
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) drong er vorige maand nog op aan de sterftecijfers en de manier waarop die tot stand komen per 2010 te kunnen inzien. NVZ Vereniging van Ziekenhuizen wil de conclusies van de experts afwachten. Daarna zou de vereniging haar leden mogelijk kunnen adviseren de sterftecijfers te publiceren.

Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.