Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundigen luiden noodklok op Dag van de Verpleging

Morgen start het ‘Zorgcrisisteam’ met een serie acties tegen de gevolgen van de marktwerking in de zorg.
Verpleegkundigen luiden noodklok op Dag van de Verpleging

Het zorgcrisisteam is aanvankelijk een initiatief van oud-medewerkers van Meavita in Den Haag, die startten met de website zorgcrisis.info. Zij sloegen de handen ineen met zorggeenmarkt.nl en de initiators van de zorgtekorten.hyves.nl en ikwerkindezorg.hyves.nl. Allen zijn als verpleegkundigen, verzorgenden of op andere manier bij de zorg betrokken.

Acties
De actiegroep eist een parlementaire enquête naar de feitelijke gevolgen van marktwerking in de zorg. De petitie op www.zorgcrisis.info is binnen vier weken tijd ondertekend meer dan duizend verpleegkundigen, verzorgenden en andere zorgprofessionals.

Noodklok
Morgen om 1 voor 12 luiden zij symbolisch de noodklok ‘voor de deur van de Tweede Kamer.’ Dit is het startsein voor een hele zomer vol acties, met als afsluiting een grote 'demonstaaksie' in september.

Kijk voor meer informatie en de petitie op www.zorgcrisis.info
 

Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.