Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Erectietruck' komt naar Nederland

Een speciale 'Erectietruck' rijdt volgende week door Nederland. Doel: mannen bewegen om over hun erectieprobleem te praten.

De Erectietruck is een initiatief van de Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuele Disfuncties (WVSD) en is onderdeel van de Europese voorlichtingscampagne 'Health in Movement: Erectiestoornis? Praat erover!' In Nederland hebben 800.000 mannen last van erectiestoornissen. Vaak durven zij met dit probleem niet naar de huisarts te gaan. De WVSD hoopt dat de drempel voor mannen lager is om de Erectietruck in te stappen.

Verpleegkundige aanwezig
Op 9 en 10 juni staat de truck op de Nieuwmarkt in Amsterdam, op 11 juni op de Voldersgracht in Den Haag, op 12 juni op het Stationsplein van Maastricht, op 13 en 14 juni op het Neude in Utrecht en 15 en 16 juni op het Alexandrium te Rotterdam. In de truck zijn twee spreekkamers en een wachtruimte. Mannen en hun partners kunnen er  anoniem hun problemen bespreken. Naast een uroloog/seksuoloog zal er ook een verpleegkundige aanwezig zijn, die onder meer de bloeddruk van de bezoekers zal meten.

Taboe erectiestoornissen
De campagne moet niet het alleen het taboe wegnemen rond erectiestoornissen. Doel is mannen te bewegen naar hun eigen dokter te gaan, in plaats van ermee te blijven zitten of zelf te gaan dokteren via internet met mogelijke gezondheidsrisico's van ongeschikte behandelingen. In de truck wordt dan ook alleen algemene informatie en voorlichting gegeven over erectiestoornissen.

Wetenschappelijke Vereniging voor Erectiele Disfuncties
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

4 reacties

 • no-profile-image

  maarten

  Inderdaad totaal geen behoefte op deze site aan sluikreclame van de farmaceutische industrie. Er worden ons al veel te veel problemen aangepraat.
  Accepteren dat je ouder wordt is blijkbaar heel moeilijk in deze samenleving.

 • no-profile-image

  Mirjam

  Ik snap niet dat iemand die niet naar de huisarts durft wél zo'n truck instapt...

 • no-profile-image

  Frans

  Helemaal met de voorgaande reageerders eens! Dat een verpleegkundige zich daarvoor leent! En wanneer volgen de hypertensie-, depressie-, cholesterol- en cervixcarcinoombus?

 • no-profile-image

  ellen

  Wie heeft het initiatief genomen om meer patienten de praktijk in te krijgen? Kwaliteit van zorg of meer omzet voor de fabrikant Lilly in dit geval? Kijkt nursing daar ook naar? In hoeverre is dit juiste beinvloeding? En,worden wij als reclame gebruikt om dit weer aan de patienten door te vertellen?
  Ik heb er geen bezwaar tegen, maar een bronvermelding in deze zou wel op zijn plaats zijn. Symptoom reclame is in Nederland toegestaan maar de vraag is of dit forum het juiste is om er reuring aan geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.