Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Groen polsbandje = 'geen Mexicaanse griep'

Na het gele polsbandje (wielrenner Lance Armstrong tegen kanker) en het oranje (respect!) komt nu het groene polsbandje: 'Ik heb géén Mexicaanse griep'. Dat meldt het AD.
Groen polsbandje = 'geen Mexicaanse griep'

Het groene polsbandje is een idee van de Scheveningse horecaondernemer Steven Rozenboom, uitbater van eetcafé De Maatschappij, die in China tienduizend polsbandjes en buttons heeft besteld. Plus tienduizend temperatuurmetertjes op creditcardformaat, die in tien seconden je lichaamstemperatuur kunnen opmeten.

Eén drankje
Rozenboom bedacht de actie tijdens een personeelsvergadering over de vraag hoe om te gaan met de Mexicaanse griep die naar verwachting in het najaar echt gaat uitbreken. Voor één drankje in zijn zaak is het pakketje met Mexicaanse griep-gadgets verkrijgbaar. 

Door: redactie Nursing
AD

Klik hier voor het dossier H1N1 (Mexicaanse griep)

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    Gekke Henkie

    Alsof je weet of je wel of niet besmet bent. De incubatietijd is zaodanig lang dat je dagenlang mensen kunt infecteren zonder dat jezelf weet dat je drager bent. Lijkt me dus een volledig zinloze en zelfs misleidend gevaarlijke uiting.

  • no-profile-image

    willekej.

    Leuk idee. Ik heb geen polsbandje. Ik heb een halsbandje. Ik ben een dom hondje. Ik loop achter minister K aan die 34 miljoen vaccins bestelt die nog niet getest zijn en nog niet werkzaam zijn gebleken. Over economische crisis gesproken. Ik houd niet van griep. Maar van leven ga je dood en van vaccins kregen ze in 1976 in de VS meer ziekten en overlijdens dan van de hele griep. Zo dom ben ik nou ook weer niet!

Of registreer je om te kunnen reageren.