Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige krijgt snel anti-griepvaccin

Verpleegkundigen behoren waarschijnlijk tot de groep mensen die voorrang krijgen voor een anti-vaccin tegen de Mexicaanse griep.
Verpleegkundige krijgt snel anti-griepvaccin

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zal echter pas op het laatste moment een definitief besluit nemen over de vraag welke groepen Nederlanders dit najaar als eerste een vaccin krijgen toegediend, zei een woordvoerder vandaag. Het instituut en de deskundigen waarmee het samenwerkt, willen eerst nog meer informatie verzamelen om een zo verstandig mogelijk besluit te nemen.

Drie groepen
Grofweg komen drie groepen in aanmerking voor de eerste vaccins: Ouderen en chronisch zieken; de mensen die door bijvoorbeeld hart- en vaat-, long- en suikerziekten minder kans hebben de Mexicaanse griep te overleven. Verder zijn er de kinderen, die tot nu toe extra gevoelig blijken voor het virus, en als derde groep het medisch personeel artsen en verpleegkundigen die ten tijde van een pandemie de ziekenhuizen draaiend moeten houden.

De 34 miljoen vaccins die het kabinet heeft gekocht, komen gefaseerd beschikbaar.


Door: redactie Nursing

6 vragen over de Mexicaanse griep
Handen wassen tegen de Mexicaanse griep

Klik hier voor het dossier H1N1 (Mexicaanse griep)

Redactie Nursing.nl

11 reacties

 • no-profile-image

  boonstra

  in een democratie mag je zelf kiezen je bent verantwoordelijk voor je eigen daden
  overleg altijd met je huisarts!!!

 • no-profile-image

  cony

  Waar maken we ons druk om??
  Ik geloof echt wel dat deze griep erger is dan de anderen maar waarom worden de mensenboos op verpleegkundigen die zich niet willen laten vaccineren.
  hebben we nog vrijheid van meningsuiting? of moeten we helemaal onderwerpen aan al die wetten?
  Als de verpleegkundige haar beroep uit oefend en de mensen die perse willen dat ze de verpleegkundige laten inenten zichzelf in laten enten is er niks aan de hand...( ze hebben er toch 2 voor iedereen?)
  het is noghelemaal niet bewezen of je het met de vaccin ook daadwerkenlijk niet krijgt. Nog steeds staat er in de wet dat de mens zelf mag weten wat er met zijn of haar lichaam gedaan wordt.

  Collega's die zich niet willen laten vaciineren kunnen op mijn steun rekenen..

  groeten

 • no-profile-image

  Aljo

  Ah, daar was het wachten op... de eerste link van de aanhangers van complottheorieën. Zucht.

 • no-profile-image

  Chantal

  Tijd om wakker te worden: http://eu2009.come2me.nl/1001285/VARKENSGRIEP- verspeid deze link aan zoveel mogelijk mensen!

 • no-profile-image

  irene

  @An, ik vind jouw reactie respectloos. Monique geeft haar mening en onderbouwd die. Dat staat los van welke geloofsovertuiging of levensfilosofie.

  Respect hebben wij als verpleegkundigen toch altijd hoog in het vaandel?

  Ik laat me al jaren vaccineren tegen de griep en zal deze injectie ook graag in ontvangst nemen, maar collega's die dat niet willen kunnen op mijn steun rekenen als ze ziek worden.

 • no-profile-image

  Jenny Steenvoorden

  wat een kortzichtigheid van degenen tegen de vaccinatie.
  je laat je toch ook scholen en bijscholen!! het gaat neit om jullie maar om je patienten!! je neemt bacterien en virussen mee naar een zwakke groep mensen, die jij dan lekker even besmet en doodziek maakt.
  je moet je doodschamen dat je niet voldoende in wil zetten voor je patienten.

 • no-profile-image

  Wim

  GRappig dat mensen die niet gevaccineerd zijn tegen griep nu opeens zeggen dat ze juist nooit ziek zijn, en anderen als ze al horen dat er een epidemie aankomt ( en wel gevaccineerd)juist ziek worden.
  Sinds ik me laat vaccineren heb ik geen griep meer gehad, en dat is al weer zo'n 10 jaar. Daarbij als echt grieperige mensen je aanhoesten, niezen etc. helpt een behoorlijke weerstand niet echt en wordt je toch ziek, als verpleegkundige ( en zeker die bevlogen verpleegkundigen die maar door blijven lopen met 38.5 ) maak je dan juist ook je patiënten nog eens ziek.

 • no-profile-image

  an

  Hoi Monique,
  Kom je soms van de Biblebelt?
  Ik denk dat je niet moet onderschatten dat jij, door al je patientencontacten, ook een risicofactor bent.

 • no-profile-image

  vicky

  Sta achter Monique. Weerstand op peil, op tijd rust, handen wassen. Met hepatitus b wordt het wat anders.
  Loop al jaren in de zorg, niet gevaccineerd, en kan wel opmerken dat collega,s die dat wel doen, ook vaker ziek zijn, ra, ra. Bij het krantebericht dat er een griepgolf komt zijn ze al ziek.

 • no-profile-image

  gerard

  nogal een kortzichtige reactie monigue, we worden niet "gedwongen" maar daarnaast zijn we als verpleegkundigen natuurlijk wel een risicogroep omdat we in aanraking komen met allerlei virussen en bacterien,en bijvoorbeeld hepatitis b laat zich echt niet tegenhouden door een gezond lichaam, en wie zit er op te wachten als verpleegkundigen masaal ziek worden door wat dan ook, wie verzorgt dan de patienten???

 • no-profile-image

  monique

  Ik vind het zo slecht dat verpleegkundigen gedwongen worden om zich te laten vaccineren tegen bijvoorbeeld Hepatitis B (anders wordt je niet aangenomen op veel plekken!) en nu voor de Mexicaanse griep. Hebben wij dan zelf geen zeggenschap meer over ons eigen lijf??? Ik wil die injecties niet, als je gewoon zorgt dat je je weerstand op peil houdt heb je ze niet nodig ook. Het is een extra ballast voor je afweersysteem! Kijk ook eens naar de keerzijde van vaccineren. Het is niet alleen maar goed, er wordt een hoop rommel ingespoten!

Of registreer je om te kunnen reageren.