Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Voorrangslijst intensive care bij pandemie

Er komt een voorrangslijst voor de intensive care als er een tekort aan ic-bedden ontstaat vanwege de Mexicaanse griep. 
Voorrangslijst intensive care bij pandemie

In principe zullen medisch-inhoudelijke argumenten leidend zijn, ook bij grote aantallen patiënten. Dat wil zeggen dat de ernst van het ziektebeeld bepalend is voor een opname op de intensive care. Maar tijdens crisissituaties is het mogelijk dat eerst verpleegkundigen en artsen worden behandeld om de continuïteit van zorg veilig te stellen.

Overleg ziekenhuizen
Minister Ab Klink van Volksgezondheid gaat hierover zo snel mogelijk in overleg met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Wanneer de voorrangslijst voor de intensive care tijdens een  gereed zal zijn, is nog niet bekend.

Door: redactie Nursing
Nederlands Dagblad

Klik hier voor het dossier H1N1 (Mexicaanse griep)

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.