Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

‘Koffie geneest Alzheimer’

Amerikaanse wetenschappers hebben bewijzen gevonden dat koffie niet alleen Alzheimer kan voorkomen, maar tevens de ziekte kan genezen.
‘Koffie geneest Alzheimer’

Wetenschappers in Florida zijn tot deze bevindingen gekomen naar aanleiding van tests op dieren, zo bericht Sky News. Volgens onderzoeksleider Gary Arendash blijkt uit het onderzoek dat cafeïne een 'levensvatbaar geneesmiddel' voor de ziekte van Alzheimer kan zijn en niet alleen goed is als preventief middel.

Samenklontering
Patiënten met Alzheimer hebben last van samenklonteringen van abnormale proteïnen in de hersenen. Cafeïne dringt volgens Arendash gemakkelijk door tot de hersenen en beïnvloedt daar direct het ziekteproces.

Versneld denkproces
Bij proeven op muizen vertoonde vijftig procent minder van deze proteïnen. Als gevolg hiervan ontwikkelden de diertjes een beter geheugen en versnelde het denkproces. Om hetzelfde effect bij mensen teweeg te brengen, zouden ze vijf kopjes koffie of veertien kopjes thee per dag moeten drinken, zo hebben de wetenschappers berekend.

Sky News
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

6 reacties

 • no-profile-image

  bedenking

  Shirl,

  dan krijg je vleugels. Now heb er ook nog geen gezien hoor ! Nu het kan misschien wel even duren !

 • no-profile-image

  Bram

  Ohw, Nursing doet dus ook mee in het circus? Goed, het is beter weergegeven dan op TVV online of de website van de Telegraaf. Maar toch, het blijft om te janken.

  Banale berichtgeving over dieronderzoek. Schaamt u, webredactie.

 • no-profile-image

  Marijke

  Ik vraag me af in hoeverre dit waar kan zijn? ik bedoel... als het zo is.. dan ben ik blij met mijn Dolce Gusto verslaving. en hoef ik me geen zorgen te maken. Toch?

 • no-profile-image

  shirly

  en hoe zit dat dan met red bull ??
  daar zit meteen heel veel caffeine in.

 • no-profile-image

  Marijke

  Nou die durven wat te beweren zeg, maak dat maar eens waar. Hoe kan het dan zo zijn dat een persoon die altijd koffie dronk nu alzheimer heeft, of moet je als baby al beginnen met koffie in plaats van moedermelk.

 • no-profile-image

  Marijke

  Ik vind dat deze persoon wel wat durft te beweren, hoe komt het dan dat mensen die altijd koffie hebben gedronken toch Alzheimer krijgen???????? Ja Amerikanen he.

Of registreer je om te kunnen reageren.