Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Appeltjes krijgen astma

Nieuw onderzoek suggereert dat vrouwen met een appelfiguur en een buikomtrek van 88 cm of hoger een grotere kans hebben op het ontwikkelen van astma, zelfs als ze een normaal lichaamsgewicht hebben. Dat beweren wetenschappers van het Northern California Cancer Center in Berkeley (VS).
Appeltjes krijgen astma

Het was al bekend dat overgewicht de kans op astma vergroot. Maar uit dit nieuwe onderzoek zou blijken dat de hoeveelheid buikvet het risico veel nauwkeuriger in kaart kan brengen. Vrouwen met overgewicht lopen 40% meer kans op het ontwikkelen van astma, maar ook vrouwen met een normaal lichaamsgewicht maar met een buikomvang van 88 centimeter of hoger. 

Thorax
De resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd in het medische vakblad Thorax. De onderzoekers bestudeerden de gegevens van meer dan 88.000 vrouwelijke leraren en schooldirecteuren.

Door: redactie Nursing
BBC News

Redactie Nursing.nl

Eén reactie

  • no-profile-image

    yulian

    Ik heb het artikel niet gelezen, maar zou het ook kunnen dat vrouwen met astma een groter risico lopen een appelvorm te krijgen? Misschien zelfs als bijwerking? Tenslotte heb je meestal eerst astma en later pas overgewicht!

Of registreer je om te kunnen reageren.