Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Belgische verpleegkundigen voelen zich gepasseerd

De Belgische vereniging van de beoefenaars van de verpleegkunde (ACN) vindt dat de strategie van de autoriteiten tegen de Mexicaanse griep te weinig beroep doet op verpleegkundigen.

'Het zijn de huisartsen, of misschien de apothekers, die de risicogroepen moeten vaccineren en instaan voor de distributie van behandelingen aan zieken. De gezondheidswerkers die op dit moment wereldwijd dagelijks het vaakst in de weer zijn met vaccins en medicijnen zijn... verpleegkundigen', benadrukt de vereniging in een mededeling.

Strategie
Ze wijst erop dat verpleegkundigen altijd een centrale rol hebben gespeeld bij voorgaande crisissen en vraagt zich af 'waarom men vandaag plots van strategie verandert.' Volgens de vereniging zou het betrekken van de zowat 16.000 thuisverpleegkundigen bij de strategie toelaten het aantal eerste lijnszorgers te verdubbelen. Daarenboven 'kost een consultatie bij een arts ongeveer 35 euro, waarvan 25 euro terugbetaald wordt door de sociale zekerheid. Een bezoek bij een verpleegkundige daarentegen kost maar 6 euro, waarvan 4 euro wordt terugbetaald.'

Knack.be
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    Riemann Heike

    Ik vindt het erg dat thuisverpleegkundigen patiënten met de mexicaane griep moeten verzorgen, zonder te weten dat de patiënten ermee besmet zijn. De te treffen voorzorgsmaatregelen vallen dus weg. Besmetting van patiënt naar patiënt is zo dus geen probleem, met alle gevolgen van dien. Als ik dit weet zijn geldproblemen toch het laatste waar ik over nadenk of niet????

  • no-profile-image

    Erik

    ... of hoe je op een perfect legale manier de burger en de sociale zekerheid (onrechtstreeks opnieuw de burger) kunt/moogt pluimen. In een bepaalde context wordt dit ook wel diefstal genoemd. Hier natuurlijk niet... het gaat immers om witte-boorden-... of toch ...!!??

Of registreer je om te kunnen reageren.