Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Borstvoeding tegen Mexicaanse griep

Moeders die borstvoeding geven, doen er goed aan ook de broertjes en zusjes van de baby een slokje moedermelk te geven. Op die manier krijgen de kinderen een betere afweer tegen het griepvirus H1N1.
Borstvoeding tegen Mexicaanse griep

Dat stelt kinderdiëtist Stefan Kleintjes van het Kenniscentrum Borstvoeding. Volgens Kleintjes, winnaar van de Borstvoedingsprijs 2006 en de man achter borstvoeding.com en het boek Borstvoeding, is het 'in tijden van een verhoogd risico op besmetting helemaal niet verkeerd om je andere kinderen, die niet aan de borst gevoed worden, een slokje afgekolfde moedermelk te drinken te geven'.

Antistoffen
'Als moeders in contact komen met het virus, maken zij antistoffen', legt Kleintjes uit. 'Deze antistoffen worden opgenomen in de moedermelk en doorgegeven aan het kind. De baby wordt zo perfect beschermd tegen de Nieuwe Influenza A. Krijg de moeder 'de griep', dan komen haar antistoffen evenzogoed via de moedermelk bij de baby en wordt hij extra beschermd.'

borstvoeding.com
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Eén reactie

  • no-profile-image

    Danielle

    Ik heb destijds de griep gehad toen mijn kindje 6 weken oud was..ik was erg ziek en mijn kind heeft de griep niet gehad..mijn man wel..

Of registreer je om te kunnen reageren.