Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Dag injectiespuit, hallo prikpleister

Een prikpleister met ragfijne mininaaldjes gaat mogelijk de injectiespuit vervangen.
Dag injectiespuit, hallo prikpleister

Dat meldt het dagblad Trouw. De pleister bevat micronaaldjes van maar enkele tienden van een millimeter lang en een paar mensenharen dik. De uitvinders, wetenschappers van het Georgia Institute of Technology in de Verenigde Staten onder leiding van dr. Mark Prausnitz, denken er vaccins, insuline en ook medicijnen in het oog - pijnloos! - mee te kunnen toedienen.

Diabetes en maculadegeneratie
De prikpleister zou zijn effectiviteit al bewezen hebben bij het vaccineren van muizen tegen griep. De gangbare prik en de pleister resulteerden in hetzelfde niveau aan antistoffen in het bloed van de proefdieren. De pleister zou zelfs een iets betere bescherming geven. Ook patiënten met diabetes of maculadegeneratie kunnen baat hebben bij de prikpleister, denken de makers. Deze patiëntengroepen zouden de medicatie dan eenvoudig zelf kunnen toedienen.

Alternatieven
Berichten over alternatieven voor injectiespuiten zijn niet nieuw. Vorig jaar riepen dezelfde onderzoekers ook al dat het einde van de injectiespuit nabij was. Ook kwamen alternatieven als naaldloze spuiten en 'medicatiepistolen' in het nieuws al mogelijke alternatieven voor injectiespuiten. Voorlopig is het nog niet zover.

Door: redactie Nursing
Trouw / Skipr / Science DailyPhysorg.com 

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.