Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ziekenhuis Nijmegen opent griep-barakken

Het Nijmeegse Canisius Wilhelmina Ziekenhuis opent maandag twee barakken waar mensen die verschijnselen hebben van Mexicaanse griep, kunnen worden opgevangen. Een woordvoerder heeft dat dinsdag gezegd.

Het ziekenhuis heeft mensen eerder opgeroepen niet zomaar naar het ziekenhuis te komen als ze denken dat ze het virus bij zich dragen. 'Maar het risico bestaat dat patiënten er niet bij nadenken en toch verschijnen', zegt een woordvoerder.

Aparte opvang
Het ziekenhuis probeert met de aparte opvang te voorkomen dat de 'normale' patiënten in de wachtkamers met het griepvirus worden besmet door bezoekers die een arts nog niet heeft onderzocht. Het Canisius, een ziekenhuis met bijna zeshonderd bedden, heeft isolatiekamers en zonodig aparte afdelingen waar ernstige gevallen van de ziekte kunnen worden behandeld.

Eventuele begeleiders
De twee barakken bieden plaats aan ongeveer tien mensen met hun eventuele begeleiders. Volgens de woordvoerder worden er op het moment in het ziekenhuis geen patiënten met de Mexicaanse griep verpleegd.


Door: redactie Nursing

Stem ook op de poll naast dit bericht: 'Wil jij een aparte ingang in jouw ziekenhuis voor Mexicaanse grieppatiënten?'

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    ridderstap

    dit allemaal is belagelijk, wand een turk die vandag aankom met virus of niet, word ziek, weet niet wat hij heeft, stap gewoon het hospitaal binnen,voor bezoek bij familie maar heeft de sintoomen , dan is die bakterie tog ook naar binnen? en een sumalier,en een chinees/ dus wat de regering alang moest doen is, een ieder op roepen en die prik geven konnelijke familie hebben ook al gehad? en wij dan?als een ieder die prik krijgen dan paas is een ieder meschien veilig. ik eet iets in de auto,of ga naar de supermarkt dan naar de maarkt, moet ik de heele rit handen blijven wassen op straat? kom op mensen geef een ieder die prik klaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.