Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Bewoners Flevohuis boycotten restaurant

De bewoners van zorgcentrum Flevohuis in Amsterdam-Oost zijn zo ontevreden over het eten, dat ze besloten hebben het restaurant te boycotten.
Bewoners Flevohuis boycotten restaurant

De bewoners vinden onder meer dat de pannenkoeken naar schoenzolen smaken. Het Flevohuis heeft sinds juli wegens bezuinigingen het restaurant uitbesteed aan cateraar Albron. De bewoners klagen op de locale zender AT5 dat ze opgewarmde maaltijden krijgen die niet te eten zijn. Pannenkoeken smaken naar schoenzolen en de aardappelen zijn niet gaar, zo luidt het commentaar.

Inspraakavond
Albron ontkent de boycot, maar erkent de ‘wisselende resultaten' van de maaltijdverstrekking. Algemeen directeur Teun Verheij van Albron heeft de bewoners daarom uitgenodigd voor een inspraakavond ‘waarin we samen kijken naar oplossingen.' Dit laat hij desgevraagd weten aan MissetCatering.nl.

Schoenzolen
De kritiek, die genoteerd werd door een journalisten van De Telegraaf en de Amsterdamse zender AT5, omvat ‘pannenkoeken die smaken naar schoenzolen' en ‘aardappelen waar je met een groot mes nog niet doorheen komt.' Een andere bewoonster laat weten voortaan alleen op haar kamer te eten.

Bronnen: TvV-online
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Betsy Vebruggen

    Mooi dat men aktie onderneemt!Het is schandalig om ouderen smerig eten voor te zetten.
    Mijn moeder heeft al 3 dagen niet gegeten, omdat het eten in het verzorgingshuis te vies was om aan te raken. Niet gaar en smakeloos! Wat moet ik hieraan doen?

Of registreer je om te kunnen reageren.