Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nederlandse verpleegkundigen helpen in Haïti

Medische teams met OK-verpleegkundigen van het AMC en het MC|Zuiderzee vertrekken vandaag naar Haïti om hulp te verlenen.  
Nederlandse verpleegkundigen helpen in Haïti

Ook chirurgen en anesthesiemedewerkers maken deel uit van de teams. De medewerkers hebben zich vrijwillig aangemeld voor de  uitzending. Zij gaan gedurende twee weken noodhulp verlenen op Haïti, in het ziekenhuis Notre Dam de Lourdes in PortAuPrince. Het team neemt zelf apparatuur en materialen, als hechtmateriaal, gazen en handschoenen, mee naar Haïti.

Noodhulp Haïti: traumachirurgische behandelingen
Duizenden Haïtianen wachten sinds de catastrofale aardbeving nog steeds op een medische behandeling. De vraag naar traumachirurgische behandelingen is veel groter dan de Haïtiaanse chirurgen op dit moment aan kunnen. Het AMC levert twee teams, vanuit het MC|Zuiderzee gaat één team naar Haïti. De teams vanuit het AMC onder leiding van dr. Kees Jan Ponsen, traumachirurg van het AMC, zullen honderden operaties uitvoeren. Na twee weken worden beide teams afgelost door twee nieuwe teams uit Nederland.

Medicijnen mee naar Haïti
Cordaid Mensen in Nood, lid van Samenwerkende Hulporganisaties, verwacht dat de teams tenminste vier weken bezig zullen zijn voordat het traumachirurgische werk af is. Alle medicijnen, medische instrumenten, verbandmiddelen, een autoclaaf en andere hulpmiddelen - bij elkaar 10m3 - gaan vanuit Nederland mee op het vliegtuig.

Door: redactie Nursing
MC|Zuiderzee / Blikopnieuws.nl

Redactie Nursing.nl

2 reacties

 • no-profile-image

  Dieneke

  Laat mij maar gaan hoor! Alleen waar kan je je melden?!

 • no-profile-image

  anja

  Geweldig1!!
  alle nederlandse ziekenhuizen zouden mensen uit moeten gaan zenden om elkaar af te lossen!!

Of registreer je om te kunnen reageren.