Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuwe desinfectans tegen nosocomiale infecties

Nieuwe desinfectans tegen nosocomiale infecties

De desinfectans is goedkoop om te maken en kan worden gebruikt om chirurgische instrumenten te behandelen tegen virussen, schimmels en prionen. Prionen zijn misvormde eiwitten die geassocieerd worden met de ziekte van Jacob Creutzfeld, ook wel gekkekoeienziekte genoemd.

Nieuwe desinfectans veilig en effectief
Door verschillende hoeveelheden alcohol te mengen, ontwikkelden de wetenschappers een veilige desinfectans dat een zeer groot aantal micro-organismen elimineert. Het vernietigen van een breed spectrum aan pathogenen met één enkele formule is niet  eenvoudig, zegt hoofdonderzoeker Michael Beekes. 'Sommige micro-organismen, zoals mycobacteriën, poliovirussen, schimmelsporen en zeker ook prionen zijn resistent tegen veel middelen. De huidige producten die prionen vernietigen zijn te agressief. Het nieuwe middel is niet alleen veiliger en materiaalvriendelijker, maar ook gemakkelijk te maken, goedkoop en supereffectief.'
De onderzoeksresultaten worden gepubliceerd in het Journal of General Virology.

Lees ook ons dossier Hygiëne en Infectiepreventie

Door: redactie Nursing
Nursing Times

Redactie Nursing.nl

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.