Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige krijgt Florence Nightingale-prijs

MS-verpleegkundige Laura van der Velde van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch heeft de Nightingale Award van haar werkgever gekregen.

Op initiatief van de Cliëntenraad looft het Jeroen Bosch Ziekenhuis jaarlijks een prijs uit voor de meest patiëntvriendelijke medewerker.

MS-website
Volgens de jury draagt Laura van der Velde draagt over de hele breedte van haar activiteiten het gedachtengoed van Florence Nightingale uit. Zo zet ze zich, zowel beroepsmatig als in haar vrije tijd, in voor een goede communicatie met MS-patiënten. Zo was ze de drijvende kracht achter de MS-website.

Verpleegkundige in haar vrije tijd
Ook draagt zij bij aan de kwaliteit van zorg door het opzetten van een goed patiëntregistratiesysteem en door patiënten te stimuleren mee te doen aan patiënttevredenheidsonderzoeken. In haar vrije tijd begeleidt Van der Velde zeilkampen voor MS-patiënten, en ondersteunt ze de patiëntenvereniging in haar woonplaats te ondersteunen. Naast een dinerbon en een kunstwerk krijgt Van der Velde 5000 euro die op de werkplek besteed moet worden.

Jeroen Boschziekenhuis
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

5 reacties

 • no-profile-image

  Esther van Mil

  Als directe collega en mede aandrager van Laura als kandidaat: Het geld dat Laura heeft gewonnen, moest ten goede komen aan de patientenzorg van het JBZ. Wij hebben samen met ander geld dat we hadden gewonnen een groot lustrumsymposium georganiseerd voor alle MS patienten van ons MS centrum. Zij werden bijgepraat op het gebied van MS en kregen een feestelijke lunch aangeboden. En meteen gelegenheid om het nieuwe ziekenhuis eens op een andere manier te bezoeken.

 • no-profile-image

  Marianne Jager

  Ik lees 'Nursing'als actief lid van een patientenorg. Ik ben nieuwsgierig: waar kan Laura die 5.000 euro op de werkplek zoal aan besteden? Koffiemachine of zo?
  Computer? Kunst aan de muur? Wordt dat nog bekend gemaakt?

 • no-profile-image

  Marjan Schoenmakers

  Proficiat Laura ! Hartstikke goed gedaan !

  Grappig dat ik een mede OAer op deze manier nog ergens tegenkom !

  Groetjes MarjanSc

 • no-profile-image

  Margriet Hijweege

  Geweldig Laura, laten we meer van jou en Florence mensen vinden die met hart en ziel zorg en diensten verlenen, aan mensen die dat (tijdelijk) niet kunnen.

 • no-profile-image

  Irene Dali

  Geweldig dat er nog steeds Florence Nightingale's
  zijn en ook daarvoor beloond worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.