Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Vakbond opent ideeënbus voor verpleegkundigen

Verpleegkundigen kunnen hun ideeën en eisen over de nieuwe cao spuien bij Abvakabo FNV via een digitale ideeënbus.
Vakbond opent ideeënbus voor verpleegkundigen

Op een speciale website van de vakbond kunnen verpleegkundigen hun standpunten aan de vakbond doorgeven. Cao-onderhandelaar Elise Merlijn vindt het belangrijk om de arbeidsvoorwaarden in de zorg aantrekkelijk te houden. ‘Zo moeten we huidige en toekomstige werknemers binden. Niet alleen krijgt de zorg steeds meer te maken met grote personeelstekorten, ook de cultuur is aan verandering onderhevig door de steeds verder ingevoerde marktwerking. Daarom willen we naar de werknemers luisteren: hoe blijft hun werk voldoening geven, hoe kunnen zij het beste omgaan met de steeds verder toenemende werkdruk en hoe kunnen zij zich persoonlijk ontwikkelen in hun vakgebied?’

Verpleegkundigen in actie
Eind vorige maand voerden verpleegkundigen en verzorgenden in Groningen en Assen nog actie tegen de mislukte cao-onderhandelingen. De vakbonden en werkgevers hebben verschillende standpunten als het gaat om de structurele loonsverhoging en het omvormen van de leeftijdsurenregeling blijken onoverbrugbaar.


Door: redactie Nursing

Abonneren
Op de hoogte blijven? Abonneer je nu op de Nursing-nieuwsbrief

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  Ans

  jammer dat alleen verpleegkundigen ideeen mogen aandragen.
  Verzorgende kunnen ook verassend goede ideeen hebben.

 • no-profile-image

  Christeane

  Help, weet er iemand hoe je als verpleegkundige burn-out te boven kan komen ! Er uit stappen zie ik als enige mogelijkheid.Ik voel mij uitgeperst en misbruikt! Het toekomstbeeld voor verpleegkundigen is in mijn opziens weinig rooskleurig. Na jaren nog niets verandert!
  Ben het moe om te werken onder deze voorwaarden en zo te zien verandert er toch niets! Heb er geen zin meer in!

 • no-profile-image

  Christeane

  Help, weet er iemand hoe je als verpleegkundige burn-out te boven kan komen ! Er uit stappen zie ik als enige mogelijkheid.Ik voel mij uitgeperst en misbruikt! Het toekomstbeeld voor verpleegkundigen is in mijn opziens weinig rooskleurig. Na jaren nog niets verandert!
  Ben het moe om te werken onder deze voorwaarden en zo te zien verandert er toch niets! Heb er geen zin meer in!

Of registreer je om te kunnen reageren.