Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige schopt het tot minister

De nieuwe minister van onderwijs Marja van Bijsterveldt is van oorsprong verpleegkundige. Zij werkte negen jaar in de gezondheidszorg.
Verpleegkundige schopt het tot minister

Van Bijsterveldt werkte na haar opleiding Verpleegkundige-A van 1981 tot 1990 in de zorg. Een opleiding verpleegkunde biedt niet alleen in deze sector mogelijkheden, maar is ook een goede voorbereiding op een politieke loopbaan, vindt Van Bijsterveldt. Zij zegt op de website van de Tweede Kamer: ‘De opleiding verpleegkunde is eigenlijk de beste opleiding voor een politieke loopbaan. In de zorg zijn mensen afhankelijk van jouw handelen. Je moet zorgvuldig zijn, zaken afmaken en wat je belooft ook daadwerkelijk doen. Het is echt mensenwerk en dat geldt ook voor de politiek.’

Ministerie van VWS
De nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wordt Edith Schippers. De staatssecretaris van VWS wordt Marlies Verldhuijzen van Zanten. Zij heeft dertig jaar ervaring als arts in de ouderenzorg. Ze werkte als verpleeghuisarts en manager bij verscheidene zorginstellingen. Sinds 2005 is Veldhuijzen van Zanten verbonden aan de thuiszorgorganisatie Amstelring.

Door: redactie Nursing


Abonneren
Op de hoogte blijven? Abonneer je nu op de Nursing-nieuwsbrief

Redactie Nursing.nl

2 reacties

 • no-profile-image

  Peter

  Weer een werknemer minder in de zorg (LOL)

 • no-profile-image

  sTUDENT VPK

  Dat is waar wat mw zegt!!!

  ''In de zorg zijn mensen afhankelijk van jouw handelen. Je moet zorgvuldig zijn, zaken afmaken en wat je belooft ook daadwerkelijk doen. Het is echt mensenwerk en dat geldt ook voor de politiek''

Of registreer je om te kunnen reageren.