Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ontslagen patiënt OLVG krijgt gezelschap thuis

Ontslagen patiënten uit het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam kunnen, in overleg met de verpleging, begeleiding mee krijgen voor thuis.
Ontslagen patiënt OLVG krijgt gezelschap thuis

De nieuwe service is deze week in gegaan en is bedoeld voor iedere patiënt die thuis,  na ontslag uit het ziekenhuis, nog enkele uren gezelschap, begeleiding of hulp nodig heeft. De service wordt geleverd door de Unie voor Vrijwilligers en is kosteloos voor de patiënt. De inzet van de vrijwilliger gebeurt in samenspraak met de verpleging.

Verpleeghuis of thuiszorg
Gaat een patiënt niet naar verpleeghuis, krijgt hij geen thuiszorg en is er geen familie of vriend aanwezig om de patiënt naar huis te begeleiden, dan kan hij in overleg met de verpleging gebruik maken van de nieuwe service. Afhankelijk van de behoefte van de patiënt kan de vrijwilliger bij het vertrek uit het ziekenhuis meeluisteren bij de ontslagprocedure en later nog eens de informatie met de patiënt doornemen. De vrijwilliger rijdt mee met de ambulance of taxi om de overgang gemakkelijk te maken. Bij aankomst in de zorginstelling blijft de vrijwilliger bij de patiënt totdat hij weer helemaal thuis is.

Volgens het ziekenhuis is het concept uniek in Nederland.


Door: redactie Nursing

Twitter
Op de hoogte blijven? Volg Nursing.nl op Twitter!

Redactie Nursing.nl

2 reacties

 • no-profile-image

  jacq.

  Hele goede zaak.
  Merk vaak dat je 's avonds nogal eens opgebeld wordt door een ex patient, met vragen etc.
  Een vrijwilliger die mee gaat kan veel vragen of onduidelijheden ondervangen.

 • no-profile-image

  ursula

  Goede ontwikkeling zeg, hier ben ik erg voor.

Of registreer je om te kunnen reageren.