Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Praktijkopleider meer aan het bed voor herregistratie

Verpleegkundige praktijkopleiders moeten tenminste acht uur per week directe zorg verlenen, willen zij hun titel als verpleegkundige behouden.

Dit zegt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen op haar website. Per 1 januari 2014 moeten alle BIG-geregistreerden zoals verpleegkundigen, verpleegkundige docenten maar ook verpleegkundige praktijkopleiders beschikken over een herregistratie om de beschermde titel van verpleegkundige te mogen blijven voeren. Veel verpleegkundige praktijkopleiders vallen niet onder hetzelfde herregistratieregime als bijvoorbeeld docenten verpleegkunde op het mbo of hbo.

Studenten verpleegkunde
De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) adviseert verpleegkundige praktijkopleiders tenminste acht uur per week individueel óf in combinatie met een student verpleegkunde directe zorg te verlenen. Daarmee wordt voldaan aan de minimale herregistratie-eisen van de wet BIG. Leidinggevenden moeten alert zijn dat dit ook wordt aangepast in de arbeidsovereenkomst.

NVZ
Door: redactie Nursing

Eerder in het nieuws
Lesgeven telt mee voor BIG-herregistratie

Gerelateerd
5 vragen over de Wet BIG herregistratie

Twitter
Op de hoogte blijven? Volg Nursing.nl op Twitter!

Redactie Nursing.nl

3 reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.