Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Bedreigers van verpleegkundige in UMC St Radboud veroordeeld

De rechtbank in Arnhem heeft twee jongemannen veroordeeld voor het scooterdrama in januari in Nijmegen. Daarbij werden ook een arts en een verpleegkundige van het UMC St Radboud bedreigd.
Bedreigers van verpleegkundige in UMC St Radboud veroordeeld

De 20-jarige bestuurder van de scooter krijgt tot acht jaar gevangenisstraf, onder meer voor doodslag en het voorbereiden van een overval. Er was aanvankelijk zeven jaar tegen hem geëist, maar de rechtbank laat meewegen dat de man een grote mate van onverschilligheid en respectloosheid tegen andere mensen heeft laten zien. De 19-jarige man die achterop zat, kreeg twee jaar. Tegen hem was zes jaar geëist. De rechter vond dat hij geen schuld had aan het fatale ongeluk.

Verpleegkundige bedreigd
De verpleegkundige probeerde in januari dit jaar samen met een arts het leven te redden van de man die door twee jongens met een scooter was aangereden. De twee jongens hebben zich vervolgens in het UMC St Radboud ernstig misdragen en de verpleegkundige en de arts bedreigd. Het 50-jarige slachtoffer is later overleden. De zaak raakte in opspraak omdat de verpleegkundige van het UMC St Radboud weigerde aangifte te doen en niet durfde te getuigen uit angst voor represailles.

Lees hier het vonnis.

Andere berichtgeving over deze zaak:
- Wederom ziekenhuispersoneel bedreigd
- 'Ziekenhuis kan geen aangifte doen van agressie'
- Toch aangifte bedreiging UMC St Radboud
- Verpleegkundige Radboud mag anoniem getuigen
- Verpleegkundige durft niet te getuigen

Op de hoogte blijven? Volg nursing.nl op Twitter!

Rechtspraak.nl
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.