Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Vrouw beroofd door 'controleur thuiszorg'

Een 88-jarige vrouw is in haar woning in het Gelderse Wijchen beroofd door zogenaamde  'controleurs' van de thuiszorg.
Vrouw beroofd door 'controleur thuiszorg'

De twee vrouwen belden bij het slachtoffer aan met het verhaal dat ze kwamen controleren of de thuiszorgmedewerkers hun werk wel goed deden. Voordat de vrouw er erg in had, waren de vrouwen al binnengestapt. Eentje liep de vloeren en prullenbakken na, terwijl nummer twee de vrouw aan de praat hield.

De vrouwen namen uit de slaapkamer bankpassen, geld en een kistje mee. Daarin zat onder meer de trouwring van de overleden echtgenoot van het slachtoffer.

De Gelderlander
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

4 reacties

 • no-profile-image

  Hetty

  Bij mijn schoonmoeder van 90 jaar is 3 jaar geleden exact hetzelfde gebeurd. Beide vrouwen hadden hetzelfde verhaal als hierboven en lieten een vervalst legetimatie bewijs zien. Ze hebben haar pinpas meegenomen en daarna op verschillende plaatsen geld gepint tot de giro rekening leeg was. (gepint in Den Haag, Delft, Rotterdam, Belgie totaal €3000,-).

 • no-profile-image

  wijkzuster

  Ook bij ons in de wijk is zoiets dergelijks gebeurd. Ze hadden zelfs boven een slaapkamer-raampje open gezet (boven de uitbouw) ... om later nog via die weg binnen te komen en nog meer weg te halen !
  Gelukkig was dit tijdig ontdekt.
  Ik hoop dat Sire reclame met een filmpje komt tegen ongewenste huis-binnendringers!

 • no-profile-image

  marloes

  ik vind dit zeer schandalig en vervelend om te lezen.
  Dat z`n oude mevrouw wordt beroofd door 2 van deze dames is gewoon schande! zoiets doe je niet. Ik hoop ook zeer dat deze 2 dames gepakt worden

 • no-profile-image

  Ellen

  Nou ja,lager kun je als mens niet zinken.Dat je met zijn tweeën een 88 jarige gaat beroven. Ik hoop, dat ze al pinnend zo gauw mogelijk op opsporing verzocht te zien zijn bij de automaat.Dan hebben ze voor heel Nederland in elk geval een gezicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.