Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Eerste Roze Loper homovriendelijke ouderenzorg

Woonzorgcentrum De Rietvinck krijgt een 'Roze Loper' vanwege hun goede homovriendelijke zorg.
Eerste Roze Loper homovriendelijke ouderenzorg

De Roze Loper is een KIWA-certificaat voor homovriendelijke (ouderen)zorginstellingen, dat wordt toegekend na een tolerantiescan.

Activiteiten voor 'roze' ouderen
De Roze Loper is bestemd voor (ouderen)zorginstellingen met een klimaat waarin lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (HLBT’s) zich veilig en prettig voelen. Er wordt gekeken naar zaken als: zijn er activiteiten voor ‘roze’ ouderen, is het personeel specifiek getraind en wordt bij intakes gevraagd naar een geslachtsneutrale ‘partner’ of juist naar een ‘echtgeno(o)t(e).’   

Homovriendelijke zorg
De Rietvinck (onderdeel van OsiraGroep), waar veel ‘roze’ ouderen wonen, is een voorloper op het gebied van homovriendelijke zorg. Men organiseert maandelijks een Café Rosé, er is een ‘roze’ dagbesteding en medewerkers worden getraind in het verlenen van HLBT-vriendelijke zorg. Bovendien is De Rietvinck betrokken bij de ‘roze’ aanleunwoningen van het LA Rieshuis. Het woonzorgcentrum doorstond de tolerantiescan met glans, zo constateert KIWA.

OsiraGroep
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Eén reactie

  • no-profile-image

    Whitfield elsie

    Ik ben Ziekenverzorgster van beroep. Ben enkele jaren uitgeweest.wil herintreden dit lijkt mij wel een uitgaging.Ik ga graag met mensen om

Of registreer je om te kunnen reageren.