Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Leren van incidenten in de zorg

Verpleegkundigen die willen leren van incidenten in de zorg, kunnen voortaan terecht op de website van het Nivel.
Leren van incidenten in de zorg

Op www.nivel.nl/lizvinden vind je onder meer een checklist waarmee je kunt bepalen hoe ver jouw instelling is met het leren van incidenten. Ook vind je er een ‘leidraad stappenplan’ downloaden om een goede procedure te implementeren. Met deze hulpmiddelen kan jouw instelling incidenten melden, analyseren en vervolgens het zorgproces verbeteren.

Het LIZ-model (LIZ staat voor: Leren van incidenten in de zorg)  bestaat uit alle elementen die bijdragen aan het leren van incidenten, zoals meldingsbereidheid, registratie, analyse en duurzaam verbeteren.

Medisch Contact
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.