Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Lesgeven telt mee voor BIG-herregistratie

Goed nieuws voor verpleegkundigen die lesgeven op een mbo-v of hbo-v: zij mogen voortaan hun lesuren laten meetellen voor de BIG-herregistratie. Dat heeft minister Klink bepaald.
Lesgeven telt mee voor BIG-herregistratie

Voorwaarde is wel dat de docent lessen verzorgt aan een onderwijsinstelling die opleidt tot het getuigschrift dat recht geeft op inschrijving in het BIG-register. In een periode van vijf jaar moet een docent minimaal 2080 uur hebben gewerkt: dat is gemiddeld acht uur per week. Verpleegkundigen die niet aan de werkervaringseis voldoen, moeten een scholingstraject volgen bij een mbo- of hbo-instelling om ingeschreven te blijven in het BIG-register.

Scholingsmodel
Onlangs heeft het Ministerie van VWS heeft het door de HBO-raad en MBO Raad gezamenlijk ontwikkelde 'Scholingsmodel voor verpleegkundigen' goedgekeurd. Dit model bevat onder andere informatie over deelkwalificaties, eindtermen, leerdoelen, leeractiviteiten, studiebelastingsuren, toetsing/examinering en een adviesprijs voor contractactiviteiten.


Door: redactie Nursing

Gerelateerd:
5 vragen over Wet BIG Herregistratie

Abonneren
Meer achtergronden over je vak? Neem dan nu een abonnement op Nursing!

Redactie Nursing.nl

2 reacties

  • no-profile-image

    Bakyanydrilla

    3550

  • no-profile-image

    Hans

    Maar hoe zit het nu met praktijkopleiders en andere opleidingsfunctionarissen? En dan bedoel ik diegenen die niet meer in de dagelijkse zorg werken maar bezig zijn met begeleiden van de studenten en de werkbegeleiders.

Of registreer je om te kunnen reageren.