Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Inspectie mag binnenkort ook boetes uitdelen

De Inspectie mag binnenkort boetes gaan uitdelen aan instellingen die tekort schieten in kwaliteit van zorg.
Inspectie mag binnenkort ook boetes uitdelen

Ook mogen ze zonder toestemming van de patiënt het patiëntendossier inzien. Daarmee worden de bevoegdheden van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) flink uitgebreid, heeft de Eerste Kamer beslist.

Bedenkingen
De Eerste Kamer heeft deze uitbreiding van de bevoegdheden in het wetsvoorstel ‘Uitbreiding bestuurlijke handhaving volksgezondheidswetgeving’ goedgekeurd, ondanks eerder bedenkingen van de senaat. De Eerste Kamer was met name bang dat patiëntgegevens via de Wet openbaarheid van bestuur in handen van derden kunnen komen. Volgens minister Klink van VWS is dit niet mogelijk vanwege het medische verschoningsrecht van IGZ. Na publicatie in het Staatsblad wordt het wetsvoorstel wet.

Kijk hier voor meer informatie over wetsvoorstel

V&VN
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.