Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuwe collega: de kortelijnsverpleegkundige

In september gaan de allereerste kortelijnsverpleegkundigen van start met hun nieuwe baan.
Nieuwe collega: de kortelijnsverpleegkundige

De kortelijnsverpleegkundigen zijn speciaal opgeleide seh-verpleegkundigen die volgens protocol laagcomplexe spoedeisende (huisartsen)zorg bieden buiten kantooruren. De functie is bedacht om de werkdruk voor huisartsen terug te dringen.

Verpleegkundige moet knopen kunnen doorhakken
In het najaar zullen elf zogenaamde kortelijnsverpleegkundigen starten in de Centrale Huisartsen Posten Zuidoost Brabant. De directeur van de Centrale Huisartsen Posten Zuidoost Brabant vertelt op de website van Bijzijn dat ervaring voor deze functie een vereiste is. 'In deze functie is het nodig om zelfstandig knopen door te kunnen hakken. Je moet toch een beetje lef durven hebben.'

Eenduidige klachten
De seh-verpleegkundigen worden opgeleid door oud-huisartsen en opleiders en lopen stages in diverse huisartsenposten. Zij zullen zich onder andere richten op: KNO-klachten, huidaandoeningen, ouderenzorg en klachten aan het bewegingsapparaat.

Bijzijn
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.