Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Patiënt belaagt verpleegkundige UMCG

Een 52-jarige verpleegkundige van het UMC Groningen is afgelopen weekend aangevallen door een ontevreden patiënte. Zij is aangehouden door de politie.
Patiënt belaagt verpleegkundige UMCG

De agressieve vrouw kwam met gezondheidsklachten naar het ziekenhuis, waar de mannelijke verpleegkundige haar onderzocht. De verpleegkundige vertelde de patiënte dat zij met de klachten naar de huisarts moest gaan, waarop de patiënte ontplofte. Ze vernielde eerst de bril van de verpleegkundige en viel hem daarna aan. Beveiligers van het ziekenhuis hebben de vrouw overmeesterd en aan de politie overgedragen. Ze is ingesloten op het bureau; de verpleegkundige doet aangifte van mishandeling.

Veel agressie
Het is een van de vele voorvallen van agressie tegen zorgverleners in de afgelopen maanden. Een greep uit de meest recente incidenten:

Agent lost waarschuwingsschot bij ziekenhuis

Vlietland doet aangifte van agressie

Opnieuw bedreigingen tegen zorgpersoneel

Ziekenhuispersoneel Radboud bedreigd


Door: redactie Nursing

Lees ook:

Hoe we soms zelf agressie uitlokken, een artikel uit Nursing.

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ellen

    Ja en dan moet de consequentie ook zijn dat mevrouw ook een ziekenhuisverbod krijgt voor dát ziekenhuis.Je kunt niemand medische zorg weigeren, maar als mevrouw dan voortaan ergens anders heen moet, dan is wél duidelijk waar de grenzen liggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.