Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Plegen demonstreren voor betere cao VVT

Verpleegkundigen, verzorgenden en de bonden voeren vandaag actie voor een betere cao voor verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT).
Plegen demonstreren voor betere cao VVT

Zij doen dat bij het Nieuwegein Business Center, waar een ledenvergadering van werkgeversorganisatie Actiz wordt gehouden.

Fatsoenlijke CAO VVT
De demonstratie wordt georganiseerd door vakbonden Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak en NU’91. Volgens een woordvoerder van Abvakabo FNV willen de vakbonden en werknemers op die manier een signaal afgeven dat ze niet akkoord gaan met de nullijn, maar dat ze weer willen praten over een fatsoenlijke cao.

Eindaanbod afgewezen
De vakbonden hebben hebben begin april na vier dagen onderhandelen het eindbod van werkgevers ActiZ en BTN voor de cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) afgewezen. De bonden vonden dat de werknemers er sterk op achteruit gaan als zij dit bod accepteren. De werkgevers willen geen loonsverhoging geven, de bonden eisen 1,25 procent. Ook zijn de bonden tegen het plan om werknemers van boven de 55 jaar te verplichten nachtdiensten te draaien.

De Abvakabo FNV verwachtte gisteren dat er zo'n 200 mensen op de demonstratie af zouden komen.

Abvakabo FNV
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

2 reacties

  • no-profile-image

    gezina

    En wanneer en waar is de volgende actie?

  • no-profile-image

    diny

    met 55 jaar nog de nachtdienst in ze lijken wel gek,laten ze dat eerst zelf maar gaan draaien ,dan weten ze waar ze het over hebben,diegene die het fijn vind is tot daar aan toe maar daar zit meestal het financiele plaatje achter,alleenstaand of iets dergelijks,als je 55 bent kun je niet meer zo makkelijk om schakelen,

Of registreer je om te kunnen reageren.