Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Project 'Dagstructuur' wint verpleegkundeprijs

Het VUmc heeft het project 'Dagstructuur' van Esther Oosterbaan en Saskia van der Wal de Vrouwen VU Hulp Verpleegkundeprijs 2010 toegekend.

Verpleegkundige Oosterbaan en assistente ZE Van der Wal willen de oudere patiënten op 4B, interne geneeskunde, extra aandacht geven. Een duidelijke dagstructuur neemt bij deze patiënten veel onrust weg. Ze willen de patiënten daarom gezamenlijke maaltijden, boeken, tijdschriften en muziek aanbieden. De winnaars hopen het project op 1 december gereed te hebben. Zij hebben een bedrag van 2.500 euro en een jaar lang 0,1 fte gekregen om eraan te besteden.

Logboek op maat
Vorig jaar won het project 'Logboek op maat'. Het logboek was gericht op het betrekken van de patiënt bij zijn eigen zorgproces. Zo wordt voorkomen dat een patient direct weer vergeet wat de arts allemaal heeft gezegd bij een visite. En wat waarom en wanneer hij nou precies welke medicijnen in moet nemen.

VUmc
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.