Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verkiezingsdebat over dementie

Alzheimer Nederland wil dat dementie in de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen wordt opgenomen én in het regeerakkoord. Daarom organiseerde zij een groot verkiezingsdebat over dementie in de Balie in Amsterdam.
Verkiezingsdebat over dementie

In een propvolle zaal, gevuld met betrokken professionals in de zorg en mantelzorgers, gingen (kandidaat-)Kamerleden Jolande Sap (GroenLinks), Renske Leijten (SP), Jan de Vries (CDA), Pia Dijkstra (D66), Gerdi Verbeet (PvdA) en Ingrid de Caluwé (VVD) aan de hand van een drietal stellingen in debat over de vraag hoe ons land zich op de toename van het aantal mensen met dementie moet voorbereiden.

Casemanagement
Stellingen die aan bod kwamen waren onder meer: 'Nederland neemt dementiepatiënten niet serieus' en 'Het recht op casemanagement bij dementie moet in het regeerakkoord.' Het debat is online terug te zien in hapklare brokken.

Alzheimer Nederland
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.