Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Niet stoppen met verpleegkundig specialisten'

Het is onwenselijk dat ziekenhuizen stoppen met het inzetten van verpleegkundig specialisten. Dat laat demissionair minister Ab Klink van VWS weten.
'Niet stoppen met verpleegkundig specialisten'

Onlangs kwam naar voren dat één op de tien ziekenhuizen van schrik de inzet van verpleegkundig specialisten staakt. Dat is een reactie op berichten van eind mei, waaruit bleek dat nurse practitioners regelmatig onbevoegd medische handelingen uitvoeren en daarvoor onterecht hoge specialistentarieven hanteren.

Toekomst van zorg
Naar aanleiding van Kamervragen hierover meldt Klink dat deze schrikreactie niet de bedoeling is en dat ziekenhuizen gewoon moeten blijven werken met verpleegkundig specialisten. 'Taakherschikking en daarmee de inzet van verpleegkundig specialisten is van belang voor de toekomst van de zorg', schrijft hij in een brief.

Wijziging Wet BIG
Er staat een wijziging van de Wet BIG op stapel, waarin wordt geregeld dat verpleegkundig specialisten voorbehouden handelingen mogen verrichten (ook zonder opdracht van de arts). Volgens Klink is dat niet dé oplossing, maar zal het wel de huidige belemmeringen voor taakherschikking verminderen. Over het tariefprobleem zal het nieuwe kabinet zich buigen, meldt Klink.

MedicalFacts / Skipr
Door: redactie Nursing

Abonneren
Altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen en achtergronden in je vak? Neem dan nu een abonnement op Nursing!

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    ton

    wie vangt die genoemde "onterecht hoge specialistentarieven"?????????????????????????

Of registreer je om te kunnen reageren.