Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Thuisgebruik medische apparatuur gevaarlijk'

Bij drie medische thuiszorgtechnologieën, te weten infuus-, beademings- en dialyseapparatuur, vertonen gebruiksaanwijzingen tekortkomingen. Dit brengt de patiënten in gevaar, zegt de Inspectie.
'Thuisgebruik medische apparatuur gevaarlijk'

Fabrikanten van medische apparatuur voor thuisgebruik zijn verplicht om een risicoanalyse te maken en duidelijke gebruikersinformatie te leveren. In de praktijk gebeurt dit niet voldoende, blijkt uit onderzoek van het RIVM, in opdracht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Veiligheid medische technologie
Het RIVM heeft in het rapport over dit onderzoek aanbevelingen geformuleerd voor fabrikanten, wederverkopers en aangemelde instanties om de tekortkomingen weg te nemen. De IGZ wil dat zij deze uitvoeren. Het rapport ‘Veiligheid van medische technologie in de thuissituatie. Een analyse op basis van onderzoek van technische dossiers van fabrikanten’ staat op de website van het RIVM.

IGZ
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.