Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Buurtzorg Nederland gaat de grens over

Buurtzorg Nederland heeft ambities om haar activiteiten uit te breiden naar België en Zweden.
Buurtzorg Nederland gaat de grens over

Dat laat oud-verpleegkundige en directeur Jos de Blok weten in een interview met Skipr. Veel Westerse landen kampen volgens De Blok met een coördinatieprobleem dat steeds groter wordt dankzij de vergrijzing en de krappe arbeidsmarkt.

Oplossingen in de thuiszorg
In België is Buurtzorg Nederland in gesprek met thuiszorgorganisaties over het gezamenlijk opzetten van kwaliteitssystemen. In Zweden is De Blok gevraagd het Buurtzorg-model toe te lichten. Hij spreekt daar over duurzame oplossingen in de thuiszorg vanwege de sterk teruggelopen kwaliteit van de zorgverlening.

De activiteiten in het buitenland bevinden zich nog in de verkennende fase.

Skipr
Door: redactie Nursing

Abonneren
Wil je meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing.

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Mariska

    Begrijpelijk dat het buurtzorgconcept ook in het buitenland gaat opvallen. Werken bij Buurtzorg is aantrekkelijk voor jezelf en voor de bezuinigingen in de zorg. Ik werk er met heel veel voldoening.

Of registreer je om te kunnen reageren.