Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundigen gehoord over moord

De rechter heeft bepaald dat verpleegkundigen van Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn mogen worden gehoord in de zaak van een vermoorde autohandelaar.
Verpleegkundigen gehoord over moord

Dit meldt Omroep Gelderland.

De autohandelaar Van Ravenhorst uit Beekbergen werd eind vorig jaar vermoord. Op de dag van de verdwijning van de autohandelaar raakte de verdachte, een collega-autohandelaar, gewond. Hij liet zich behandelen in het ziekenhuis. Justitie denkt dat verpleegkundigen daardoor belangrijke informatie hebben in deze zaak en wil hen daarom horen.

Medisch beroepsgeheim
Eerder probeerde de Raad van Bestuur van het ziekenhuis het horen te voorkomen, omdat de verpleegkundigen medisch beroepsgeheim hebben. De rechter heeft beslist dat zij toch verhoord mogen worden.

Behalve twee verpleegkundigen mag ook een chirurg worden gehoord.

Omroep Gelderland
Door: redactie Nursing

Abonneren
Wil je meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing.

Redactie Nursing.nl

3 reacties

 • no-profile-image

  Ben

  Niets beroepsgeheim het is moord of doodslag geen appeltje stelen. Ben

 • no-profile-image

  Ben

  Volgens mij ligt het wel wat genuanceerder. Deze verpleegkundigen kunnen hun BIG registratie kwijtraken doordat het medisch tuchtcollege vind dat ze hun beroepsgeheim hebben geschonden. Ik ben het er wel mee eens dat als er wat te melden valt over de moord dat dit gemeld moet worden maar er moet ook bescherming zijn voor deze verpleegkundigen.

 • no-profile-image

  Gerard

  zie je justitie altijd doordrammen,beroeps geheim is beroeps geheim,dit bewijst weer dat jusitie zn zin moet door drijven
  dram sjaken

Of registreer je om te kunnen reageren.