Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundigen eindelijk in actie voor cao VVT

Het cao overleg in de sector van verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg (VVT) is opnieuw mislukt. Verpleegkundigen en verzorgenden trekken nu toch eindelijk ten strijde.
Verpleegkundigen eindelijk in actie voor cao VVT

Een van de acties vond gisteren plaats: verpleegkundigen en verzorgenden namen in samenwerking met vakbond Abvakabo FNV bij het winkelend publiek in Assen de bloeddruk op. Hiermee wordt verwezen naar de stijgende bloeddruk bij de verpleegkundigen en verzorgenden. Volgens cao onderhandelaar Van der Hoorn is nu ook het administratief dwarszitten van de werkgevers aan de orde. ‘We weten hoe we de werkgevers aan kunnen pakken zonder cliënten en medewerkers te treffen. Dat gaan we juridisch wegzetten en aanbieden aan de werknemers.' Morgen zal er een grote manifestatie plaatsvinden in Groningen.

Nieuwe cao VVT
De vakbonden besloten begin september in te gaan op het verzoek van de werkgevers om verder te gaan met de cao onderhandelingen. Toch lopen de onderhandelingen niet lekker. Vooral de verschillende standpunten als het gaat om de structurele loonsverhoging en het omvormen van de leeftijdsurenregeling blijken onoverbrugbaar.


Door: redactie Nursing

Abonneren
Op de hoogte blijven? Abonneer je nu op de Nursing-nieuwsbrief

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.