Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Verpleegkundigen sector VVT zijn tevreden'

Volgens brancheorganisatie Actiz zijn werknemers in de sector VVT (Verpleging, Verzorging en Thuiszorg) helemaal niet zo ontevreden.
'Verpleegkundigen sector VVT zijn tevreden'

Uit de zogenaamde MedewerkerMonitor van brancheorganisatie Actiz, waarderen verpleegkundigen en verzorgenden in de sector Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT) het werk met een 7.2. En dat terwijl enkele weken geleden uit een poll van AbvakaboFNV bleek, dat bijna de helft van deze groep (41 procent) ander werk zou gaan zoeken als de arbeidsvoorwaarden in de sector VVT nóg slechter worden. 'Uiteraard is zo’n poll niet helemaal representatief, maar deze uitkomst hadden we niet verwacht,’ zei cao-onderhandelaar Wim van der Hoorn van Abvakabo FNV toen.

Leegloop zorg
Uit het onderzoek van Actiz blijkt dat maar 8 procent van de medewerkers zich oriënteert op ander werk. Van een ‘dreigende leegloop’ uit de zorg is volgens de brancheorganisatie dan ook geen sprake ‘Dit percentage is vergelijkbaar met andere sectoren,’ schrijft de brancheorganisatie op haar website. 'Ook de werkdruk wordt nauwelijks als een reden voor vertrek genoemd.'

Cao overleg sector VVT
De vakbonden besloten begin september in te gaan op het verzoek van de werkgevers om verder te gaan met de cao onderhandelingen. Toch is het cao overleg in de sector VVT deze week opnieuw mislukt. Vooral de verschillende standpunten als het gaat om de structurele loonsverhoging en het omvormen van de leeftijdsurenregeling blijken onoverbrugbaar. Verpleegkundigen en verzorgenden hebben deze week verschillende acties gevoerd.

Actiz /AbvakaboFNV
Door: redactie Nursing

Abonneren
Op de hoogte blijven? Abonneer je nu op de Nursing-nieuwsbrief

Redactie Nursing.nl

10 reacties

 • no-profile-image

  sonja

  Actiz is knettergek!!!

  Ik vraag me af of verpleegkundigen en verzorgenden wel weten dat de ORT veel hoger is in de ziekenhuizen, en dat zij een eenmalige uitkering krijgen in december van 7.33% van het jaarloon (bijna je vakantiegeld dus!!!)

  Daarbij komt....... dat een docent ook nog eens 1200 euro meer op fulltime basis verdient, dus waarom zou je in godsnaam nog aan het bed gaan staan??

  Tijd van florence nightingale is toch al lange tijd voorbij!!

 • no-profile-image

  Aria

  In het huis waar ik werk zie ik goede mensen vertrekken, geen nieuwe collega's erbij komen, het poolbestand steeds kleiner worden; onbevoegde medewerkers 's nachts alleen op afdelingen werken. Collega's die klagen dat ze niet meer met kwaliteit en plezier kunnen werken, krijgen te horen dat ze ook ontslag kunnen nemen, als ze het niet meer leuk vinden...Helaas geldt dat niet voor onze patienten.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Bijna alle onderzoeken waaraan een score moet worden toegekend, scoren rond de 7,5. Zinloos om daaraan een conclusie te hangen en het is een grote gemene deler. Veel belangrijker is hoe die 7,5 tot stand komt. Welke deviatie zat in die score (bv. tussen de 2 en de 10) Waarom scoort iemand die 2 of die 10 en haal daar je info uit en trek dan conclusies. Bij die 7,5 lijkt het allemaal wel in orde. Nee dus....

 • no-profile-image

  Andre

  Weer zo`n geval van jammer een gemiste kans Actiz,wanneer word er nu een geluisterd door de mensen naar harde werkers in de zorg.

 • no-profile-image

  sierk

  Natuurlijk zal Actiz zeggen dat het allemaal wel meevalt.Hier hebben ze alle belang bij. Hoezo onafhankelijk.Dit is gewoon je kop in het zand steken.
  Ook voor actiz geldt,het gaat niet om de inhoud maar om de verpakking.

 • no-profile-image

  Johan, Leersum

  VEel verpleegkundigen zullen niet weglopen, ze raken gewoon overspannen.

 • no-profile-image

  Rini

  Weer duidelijk één kant van de medaille belichten: de werkgeversclub Actiz heeft er inderdaad belang bij om dit (positieve) beeld naar buiten te brengen. Ook ik vind, net als velen met mij, het onderzoek (MedewerkerMonitor) niet objectief c.q. representatief! De vraagstelling is vaak niet duidelijk en antwoorden zijn interpretabel. Veel kritische medewerkers vullen hem niet in, uit angst dat de uitkomsten te herleiden zijn tot haar/zijn persoon, ondanks dat Actiz aangeeft dat het een geanonimiseerd onderzoek betreft en dit niet mogelijk is. Vullen ze hem wel in dan zijn ze erg voorzichtig in het uiten van kritiek en geven ze dus niet hun oprechte mening. Mensen die wel positief zijn en dus in dit opzicht "niets te vrezen hebben" vullen hem wel in. Geeft dus al met al geen reëel en sterk vertekend beeld van de realiteit!

 • no-profile-image

  marretje

  Ik heb al vele mensen zien weggaan en ik weet van collega's dat als nu de cao afspraken zo slecht worden dat de helft van van mijn collega's er mee stopt.
  Het is een geweldig vak maar de heren in den haag kijken alleen naar de kosten.

 • no-profile-image

  theemuts

  Nou ik heb er vele zien weggaan en er zijn nog collegaas die ook nog ander werk zoeken.Kan me niet voorstellen dat er geen leegloop is,ik kan me geen week herinneren dat we geen flexers nodig hadden.Het onderzoek van Actiz klopt niks van.

 • no-profile-image

  Ton

  Je werk waarderen en voor je werk gewaardeert worden zijn 2 heel verschillende zaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.