Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Wijkverpleegkundigen vieren Dag van de Thuiszorg

Thuiszorgorganisaties vieren vandaag feest. Het is namelijk de Dag van de Thuiszorg, die jaarlijks terugkeert op de vierde dinsdag in september.
Wijkverpleegkundigen vieren Dag van de Thuiszorg

Verschillende thuiszorgorganisaties zetten vandaag hun medewerkers in het zonnetje. Sommige medewerkers beginnen hun dag op glamoureuze wijze, namelijk op een rode loper. In samenwerking met de organisatie Mijn tijd voor de Zorg tonen zorgorganisaties hun waardering voor de inzet van thuiszorgmedewerkers.

Wijkzuster op de solex
In het Brabantse Oud Gastel stappen thuiszorgmedewerkers op de solex, zoals de wijkzuster dat vroeger ook altijd deed. Ook kunnen belangstellenden in Wouw kennis maken met het wijkteam, zodat de thuiszorgmedewerkers kunnen vertellen welke zorg zij zoal verlenen. Bij Amstelland Thuiszorg gaan leidinggevenden op bezoek bij cliënten waar hun team zorg verleent.

Voorstelling over de thuiszorg
De theatergroep Zusters on tour speelt vandaag de premiere van een speciale voorstelling over de thuiszorg bij thuiszorginstelling Careyn in Rijnmond. Hierin worden de mooie en minder mooie kanten van het vak belicht en aan het einde van de voorstelling is er ruimte voor discussie.

Dag van de Thuiszorg
De dag van de Thuiszorg bestaat sinds 1990 en is in het leven geroepen door de brancheorganisatie om extra aandacht te vragen voor de thuiszorg. Aanleiding voor deze thuiszorgdinsdag na Prinsjesdag waren bezuinigingen in de zorg en personeelstekorten.

Wil je meer weten over de thuiszorg? Kijk dan in het dossier Thuiszorg.

Lees ook de avonturen van thuiszorgverpleegkundige en Nursing-blogger Jos Kaldenhoven.


Redactie: Nursing

Abonneren
Op de hoogte blijven? Abonneer je nu op de Nursing-nieuwsbrief

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    Lida

    Sinds wij gefuseerd zijn met verzorgings en verpleeghuizen wordt er geen aandacht meer geschonken aan de dag van de thuiszorg. Een groot gemis !!!

  • no-profile-image

    Stella

    Vanmiddag de premiere gezien van Zusters On Tour! Helemaal geweldig, is de moeite waard en o'zo herkenbaar!

Of registreer je om te kunnen reageren.