Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ziekenhuis ontruimd na lek azijnzuur

De locatie Noord van het Kennemer Gasthuis in Haarlem is donderdag aan het eind van de middag uit voorzorg ontruimd.
Ziekenhuis ontruimd na lek azijnzuur

Aanleiding voor de ontruiming was dat er perazijnzuur lekte uit een wasmachine voor het reinigen van medisch instrumenten. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland ging het om een lichte lekkage en was de ontruiming een voorzorgsmaatregel.

Geen gewonden
Diverse ambulances kwamen met spoed naar het ziekenhuis om de patiënten per ambulance over te brengen naar een ander ziekenhuis. Twaalf patiënten zijn overgebracht naar de locatie Zuid van het Haarlemse ziekenhuis. Bij de ontruiming waren brandweer, politie en ziekenhuispersoneel betrokken. Niemand raakte gewond. Perazijnzuur is een gevaarlijke stof, waardoor schade kan ontstaan aan ogen, huid of longen.

De kapotte wasmachine is weggehaald en de ruimte waarin deze stond is geventileerd. Rond zeven uur ‘s avonds werd het ziekenhuis weer vrijgegeven.


Door: redactie Nursing

Abonneren
Wil je meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing.

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.